Banitsa

Banitsa

Racions: 6

Temps: 30 min

Dificultat: Fàcil

El Banitsa és un pastís de formatge típic de Bulgària.
I com ho sé jo això? No sóc cap mena de coneixedora de la gastronomia d’altres països, ja m’agradaria; però sí que m’apassiona provar noves receptes com aquesta del Blog de cuina de la dolorss.

El formatge que utilitzeu és millor que sigui lleugerament salat. Podeu fer servir formatge fresc o feta, al vostre gust.

El Banitsa es tracta d’un pastís salat, però també es pot consumir acompanyat d’una mica de mel com a postre.

Ingredients

  • 250g de pasta filo rectangular
  • 3 + 1 ous
  • 250g de formatge fresc
  • 2 iogurts grecs
  • 75g de mantega + una mica més

  1. Engegueu el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix.
  2. En un bol, bateu els 3 ous, afegiu el formatge aplastat amb una forquilla, els iogurts i els 75g de mantega fosa. Barregeu bé.
  3. Pinteu un motlle rodó amb una mica de mantega fosa.
  4. Esteneu una làmina de massa filo, pinteu-la també amb una mica de mantega fosa i col·loqueu un altre full de pasta filo a sobre.
  5. Repartiu una mica de la mescla de formatge sobre els fulls de filo i enrotlleu com si fos una caneló. Col·loqueu al voltant del motlle.
  6. Repetiu l’operació fins que aconseguiu omplir tot el motlle d’aquests canelons farcits. Obtindreu la forma d’una ensaïmada.
  7. Pinteu la superfície amb l’ou batut sobrant i coeu al forn uns 20 minuts fins que estigui daurat.

 

 

Deixa un comentari