Brezels

Brezels

Racions: 2

Temps: 2 h

Dificultat: Fàcil

Els brezels, que no pretzels, són d’origen alemany. La diferència més significativa és que els brezels són llacets de pa tous, en canvi els pretzels, variant americana, són més durs i cruixents, com una galeta. Els d’avui són de pa esponjós i, com no, de Directo al Paladar.

Ingredients

  • 250g de farina
  • 3g de llevat sec de forner
  • 140ml d’aigua
  • 5g de sal fina
  • 12g de mantega
  • sal gruixuda
  • 2 cullerades de bicarbonat sòdic

  1. Barregeu tots el ingredients excepte la sal gruixuda i el bicarbonat, jo he utilitzat el programa d’amassat de la panificadora d’uns 15 minuts, però també es pot fer a mà.
  2. Tapeu amb paper film i deixeu reposar fins que dobli el seu volum, durant una hora aproximadament.
  3. Enfarineu lleugerament la superfície de treball, dividiu la massa en sis porcions iguals i doneu-los-hi forma de bastonet d’uns 40 cm procurant deixar el centre més doble que els extrems.
  4. Aconseguiu donar-los-hi la seva forma característica entrellaçant els extrems i doblegant-los cap al centre (trobareu el pas a pas amb fotos a l’enllaç).
  5. Escalfeu el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix.
  6. Poseu a bullir un litre i mig d’aigua amb dues cullerades de bicarbonat.
  7. Quan bulli, submergiu-hi els brezels d’un en un durant 20 segons, retireu amb una escumadora i escorreu.
  8. Col·loqueu-los a la llauna del forn forrada amb paper sulfuritzat o una làmina de silpat i espolvoregeu-los amb sal gruixuda.
  9. Deixeu coure al fins uns 20 minuts, fins que estiguin daurats.

 

Deixa un comentari