Bunyols de moniato

Bunyols de moniato

Racions: 6

Temps: 1h + 3h repòs

Dificultat: Fàcil

Avui, comencem treient partit als moniatos, per mi uns desconeguts a la cuina tret de l’us que els hi dono als panellets i a la verdura.
Són uns bunyols on no s’aprecia molt el gust del moniato, però aquest fa que quedin uns bunyols tendres, suaus i esponjosos, tal com diu El Rincón de la Mariposa, es desfan a la boca.

Ingredients

  • 250g de moniato (1 moniato mitjà)
  • 1 ou
  • 125g de farina de rebosteria
  • 5g de llevats sec instantani
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • sucre per arrebossar
  • canyella (ocpcional)
  • oli d’oliva
  • oli de girasol

  1. Peleu, talleu i bulliu el moniato durant 25 minuts.
  2. Escorreu bé el moniato i aixafeu amb l’ajuda d’una forquilla.
  3. Afegiu tres cullerades de puré de moniato al llevat i remeneu.
  4. Al puré restant, incorporeu-hi la farina i barregeu bé.
  5. Tot seguit agregueu-hi també la mescla de moniato i llevat, l’ou batut i el sucre.
  6. Barregeu fins a obtenir una massa fina i suau.
  7. Deixeu reposar una hora tapat amb un drap. Passat aquest temps, torneu a remenar i deixeu reposar de nou, ara a la nevera. Segons el temps que tingueu ho podeu deixar reposar des de 30 minuts a vàries hores.
  8. Traieu de la nevera, veureu que ha augmentat considerablement el volum.
  9. Poseu en una paella meitat d’oli d’oliva i meitat de girasol. Un cop l’oli estigui calent, aneu tirant petites porcions de massa a la paella. Fregiu fins que es daurin per les dues bandes.
  10. Passeu per paper absorbent per treure l’excés d’oli i arrebosseu amb sucre i canyella.

 

Deixa un comentari