Carquinyolis

Carquinyolis

Racions: 8

Temps: 1 h 30 min

Dificultat: Mitja

I seguim amb receptes del curs de cuina que vaig fer, la d’avui, molt recomanable perque, almenys a casa meva, els carquinyolis no han durat gaire.

Ingredients

  • 5 ous (250g)
  • 300g de sucre llustre
  • 450g de farina
  • 8g d’impulsor (Royal)
  • 500g d’ametlles crues amb pell
  • un petit raig d’essència de vainilla
  • la pell ratllada de mitja llimona
  • sucre per empólvorar
  • un ou batut per pintar

  1. Escalfeu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  2. En un bol poseu els ous i el sucre llustre tamisat i remeneu amb batedora fins que aconseguiu cinta.
  3. Aboqueu-hi la farina tamisada amb l’impulsor, la llimona i la vainilla, i barregeu amb una espàtula.
  4. Si veieu la massa poc espessa, afegiu-li dues cullerades més de farina, però no més.
  5. Finalment, incorporeu-hi les ametlles.
  6. Enfarineu bé el marbre i les mans i formeu barres, sense treballar-les gaire perque si no se us enganxaran a les mans.
  7. Col·loqueu les barres sobre la safata de forn forrada amb paper siliconat.
  8. Pinteu-les amb ou batut i empólvoreu-les amb sucre.
  9. Coueu-les al forn uns 30 minuts, traieu del forn i talleu al biaix sobre una fusta (amb l’ajuda del ganivet que preferiu, llis o de serra).
  10. Recol·loqueu els carquinyolis plans a la llauna i torneu a coure fins que siguin daurats, uns 15 minuts.
  11. Deixeu-los refredar i conserveu-los en una capsa metàl·lica o ben tapats.

 

Deixa un comentari