Coca de sucre i ametlla

Coca de sucre i ametlla

Racions: 6

Temps: 1 h + 3 h repòs

Dificultat: Mitja

Coca perfecta per esmorzar amb un cafè o amb una mica de xocolata desfeta. És una coca que tan si l’estireu molt i la feu fina, com si la deixeu més doble, us quedarà perfecta; una cruixent i l’altra, esponjosa. La recepta és de l’Exquisit.

Per a dues coques:

  • 250g de farina
  • 5g de sal
  • 12g de sucre
  • 5g de llevat de forner instantani
  • 20g de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • mitja culleradeta d’extracte de vainilla
  • 80 ml d’aigua

Per a l'acabat:

  • 30ml de llet
  • 10g sucre llustre
  • ametlles laminades o crocant d’ametlla
  • sucre

  1. Mescleu els ingredients secs (farina, sucre i llevat) i incorporeu-hi la mantega, l’ou, la vainilla i l’aigua.
  2. Amasseu fins a aconseguir una massa elàstica i homogènia, jo ho he fet amb un programa d’amassat de 15 minuts de la panificadora.
  3. Formeu una bola, tapeu-la amb un drap humit i deixeu reposar una hora.
  4. Dividiu la massa en dos porcions, amasseu-les i estireu-les amb un corró donant-los-hi forma ovalada.
  5. Tapeu amb paper film i deixeu reposar entre dues i tres hores per a que dupliqui el volum.
  6. Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  7. Pinteu les coques amb una barreja de llet i sucre llustre, espolvoregeu generosament amb crocant d’ametlla (ametlla a daus) i sucre.
  8. Fornegeu les coques entre 18 i 20 minuts fins que estiguin daurades.

 

Deixa un comentari