Galetes de mantega

Galetes de mantega

Racions: 8

Temps: 1 h 30 min

Dificultat: Fàcil

Després d’un llarg temps sense idees culinàries, torno a trastejar per la cuina amb aquestes galetes.

Ingredients

  • 400g de farina
  • 125g de sucre
  • 200g de mantega
  • 1 ou

  1. Per començar, escalfeu el forn a 170ºC.
  2. Amb la mantega a temperatura ambient, talleu-la en petits cubs. Quan tingui una consistència cremosa, afegiu-hi el sucre i remeneu bé amb una cullera de fusta.
  3. Tot seguit, aneu abocant la farina a poc a poc i remenant. Quan es travi la cullera, afegiu-hi l’ou batut, seguiu barrejant i acabeu d’abocar la farina que us quedi.
  4. Acabeu treballant la massa amb les mans, no s’ha d’enganxar gens.
  5. Estireu la massa amb un corró (jo els hi he donat un gruix d’entre 3 i 5mm) i formeu les galetes amb el talla pastes.
  6. Col·loqueu-les a la safata del forn sobre un full vegetal o silpat i deixeu coure entre 15 i 20 minuts cada fornada, fins que es daurin una mica.
  7. Mentre es refreden les galetes, podeu començar el glacejat si les voleu decorar: poseu una mica de sucre llustre en un bol petit i aneu agregant aigua gota a gota fins que obtingueu una consistència ferma. Si no el voleu el blanc, afegiu-hi  colorant alimentari.
  8. Decoreu les galetes amb el glacejat amb un llapis per glacejar o sucant un escuradents al sucre.
  9. Deixeu assecar el glacejat abans de desar les galetes en una llauna.

 

Deixa un comentari