Gelat de mandarina

Gelat de mandarina

Racions: 4

Temps: 1 h

Dificultat: Fàcil

La temporada de mandarines ja és aquí, i tot i que sense cuinar-les desapareixen del fruiter ràpidament, també els hi podem treure partit fent aquest gelat amb un lleuger gust de mandarina.
La recepta d’avui és de l’Exquisit, un bon blog que sempre sorprèn.

Ingredients

  • 6 mandarines
  • 100g de sucre
  • 3 cullerades soperes d’aigua
  • 250g de nata per muntar
  • 1 magrana
  • grills de mandarina

  1. Poseu les mandarines netes, senceres i amb pell en una bossa de plàstic juntament amb el sucre i fregueu una mica per tal que el sucre s’aromatitzi.
  2. Reserveu aquest sucre amb gust de mandarina en un cassó.
  3. Talleu la part superior de les mandarines i traieu tota la polpa amb l’ajuda d’una cullera sense fer malbé la pell, ja que l’utilitzareu més endavant per presentar el gelat.
  4. Tritureu o liqueu la polpa, passeu-la per un colador fi i aboqueu-la al cassó on teniu el sucre aromatitzat.
  5. Afegiu també l’aigua al cassó i dueu-ho al foc. Deixeu que bulli uns 10 minuts fins que aconseguiu un almívar.
  6. Mentre deixeu refredar l’almívar, poseu la nata al congelador una estona per a que munti més fàcilment.
  7. Passat el temps suficient per a que es refredi, munteu la nata amb l’ajuda d’un robot de cuina o unes varilles.
  8. Barregeu l’almívar amb la nata muntada fent moviments envolvents, sense batre.
  9. Si teniu geladera, poseu-hi la mescla uns 30 minuts i després consumiu al moment o congeleu. En el cas que no tingueu geladera, poseu la mescla al congelador i aneu-la traient cada 30 minuts per remenar-la una mica aconseguint que no es formin cristalls.
  10. Per a presentar el plat, poseu una mica de gelat dins les pells de mandarina que havíeu reservat i decoreu amb algun grills de mandarina i magrana desgranada.

 

Deixa un comentari