Magdalenes de xocolata i avellana, de poma i nous

Magdalenes de xocolata i avellana, de poma i nous

Racions: 8

Temps: 40 min

Dificultat: Fàcil

Les magdalenes sempre han estat un tema pendent per a mi, una recepta pendent més aviat. Mai m’han sortit bé: no es bufaven, quedaven seques i poc esponjoses. Però avui ha vingut la Laura, ma germana, i per fi, ens han sortit bé. Això sí que són magdalenes!

Per la massa

  • 4 ous
  • Ratlladura de mitja llimona
  • 250ml de llet
  • 250ml d’oli d’oliva
  • 2 culleradetes de llevat (Royal)
  • 300g de farina
  • 250g de sucre

Per a les magdalenes d'avellana

  • 150g d’avellana picada
  • 75g de xocolata ratllada

Per a les magdalenes de nous

  • 1 poma tallada a làmines
  • nous partides per la meitat

  1. Preescalfeu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  2. En un bol, bateu els ous, afegiu la pell de llimona ratllada i la llet freda. Remeneu força.
  3. Per altra banda, barregeu l’oli, el sucre, el llevat i la farina. Incorporeu el contingut d’aquest bol a la mescla anterior.
  4. Remeneu fins aconseguir una massa fina no molt consistent.
  5. Separeu en dos bols la massa, abocant-ne la meitat a cadascun.
  6. A una d’aquestes dues meitats afegiu-hi els trossets de xocolata i avellana.
  7. Ompliu els motlles de paper fins a la meitat o una mica més i col·loqueu-los sobre la safata del forn.
  8. Afegiu una làmina de poma i mitja nou a les magdalenes sense xocolata.
  9. Empolvoreu amb sucre abundant cada magdalena.
  10. Introduïu la safata al forn.
  11. Als 5 minuts de cocció, engegueu el ventilador i deixeu les magdalenes 10 minuts més.
  12. Per comprovar si estan ben fetes, punxeu-ne una.
  13. Un cop ben cuites, deixeu les magdalenes un minut dins el forn apagat amb la porta oberta.

 

Deixa un comentari