Pastís de gelat celestial

Pastís de gelat celestial

Racions: 8

Temps: 30 min

Dificultat: Fàcil

Encara que pogueu pensar què és aquest nom per a un pastís, tasteu-lo i estareu completament convençuts que el nom li escau. Jo me’n vaig enamorar en veure’l al Dit i Fet i no he tingut més remei que copiar-me la recepta.

Ingredients

  • 200g sucre
  • 100g ametlles crues pelades
  • 100g galetes Digestive
  • 6 clares d’ou
  • unes gotetes de llimona
  • un polsim de sal
  • 500g nata per muntar
  • 180g llet condensada

 

  1. Per començar, deseu la nata que hagueu de muntar al congelador per a sigui ben freda.
  2. Feu el praliné d’ametlla: en una paella de fons gruixut, poseu-hi el sucre i dueu al foc sense remenar. Quan comenci a daurar-se, afegiu-hi les ametlles i barregeu fins que quedi tot d’un color daurat fosc. Retireu del foc i aboqueu la mescla sobre un full de silicona formant una planxa. Deixeu refredar i tritureu amb la picadora sense que quedi polvoritzat, aconseguint trossets cruixents.
  3. Per altra banda, polvoritzeu les galetes i poseu-les en un motlle rodó desmotllable (jo he usat un de 24 cm de diàmetre). Cobriu bé tot el fons tot ajudant-vos del revers d’una cullera per pressionar la galeta, de manera que quedi una capa compacta.
  4. En un bol, munteu les clares a punt de neu i incorporeu unes gotes de suc de llimona i un polsim de sal. Reserveu.
  5. Per un altre costat, munteu la nata. Un cop sigui ben ferma, incorporeu-hi la llet condensada i la mescla de clares. Barregeu delicadament amb moviments envolvents.
  6. Munteu el pastís: aboqueu la meitat de la barreja sobre la capa de galeta, una capa del praliné d’ametlla que teníeu reservat, l’altre meitat de la barreja i acabeu amb una mica més de praliné per sobre.
  7. Congeleu fins al moment de menjar.

 

Deixa un comentari