Pastís de pastanga

Pastís de pastanga

Racions: 8

Temps: 1 h i 15 min

Dificultat: Fàcil

Fa temps que faig aquesta recepta i ja era hora de compartir-la, encara que no és meva. El primer pastís de pastanaga que he tastat ha estat aquest, i de la mà d’una bona amiga de la família, a la que després de la primera mossegada de pastís li vaig haver de demanar la recepta.
A casa acostuma a acabar-se ben ràpid i en doblem les quantitats. El procés és el mateix però amb més estona de forn; sabrem quan està si punxem amb un ganivet i aquest surt net.

Ingredients

  • 2 ous
  • 150ml d’oli d’oliva suau
  • 150g de sucre morè
  • 200g de pastanaga
  • 200g de farina
  • 50g de nous
  • 50g de panses
  • ratlladura d’una taronja
  • 1 i ½ culleradeta de bicarbonat
  • 3 culleradetes de canyella mòlta
  • un polsim de nou moscada

  1. Engegueu el forn a 175°C.
  2. Peleu i ratlleu les pastanagues. Reserveu.
  3. Bateu els ous, afegiu-hi el sucre i l’oli.
  4. Tamiseu la farina, el bicarbonat, la canyella i la nou moscada, i incorporeu-ho a la mescla.
  5. Afegiu-hi la pastanaga ratllada, la ratlladura de taronja, les panses i les nous (picades però no molt petites, per a que es trobin els trossets al menjar). Barregeu.
  6. Aboqueu la massa a un motlle prèviament untat amb oli.
  7. Deixeu coure al forn 5 minuts i després, baixeu la temperatura a 160°C durant uns 35-45 minuts.

 

Deixa un comentari