Perrunillas extremeñas

Perrunillas extremeñas

Racions: 8

Temps: 1 h 30 min

Dificultat: Fàcil

Amb les mones a la vista, aquesta setmana santa m’he tirat a la rebosteria tradicional. He trobat aquesta recepta a El Rincón de la Mariposa i m’ha agradat tant la recepta com els records que aquesta li porten. Així que aquí us deixo amb les meves primeres “Perrunillas Extremeñas” típiques de Badajoz, concretament Jérez de los Caballeros.

Ingredients

  • 250g de llard
  • 150g de sucre
  • 500g de farina
  • 1 ou i 2 rovells
  • 1 pessic de sal
  • ratlladura d’una llimona
  • unes gotes d’anís
  • 1 culleradeta de canyella
  • clara d’ou per pintar
  • sucre per espolvorejar

  1. Comenceu batent en un bol amb varilles elèctriques el llard amb el sucre, la canyella, la ratlladura de llimona i l’anís.
  2. Quan estigui fet una pasta afegiu-hi l’ou i els rovells, i barregeu.
  3. Retireu de les varilles i continueu a mà.
  4. Aboqueu la farina i la sal, remeneu bé fins aconseguir una massa llisa.
  5. Feu una bola, tapeu amb paper film i porteu a la nevera per a que es refredi i s’endureixi una mica, mínim 30 minuts.
  6. Preescalfeu el forn a 175ºC amb calor a dalt i a baix.
  7. Aneu agafant porcions de massa, feu una bola i aplaneu-la amb el palmell de la mà.
  8. Pinteu amb clara batuda i tireu-hi sucre per sobre.
  9. Introduïu al forn entre 12-14 minuts.
  10. Deixeu refredar-les en una reixeta.
  11. Conserveu-les tapades en una llauna.

 

Deixa un comentari