Strudel de poma amb salsa de vainilla

Strudel de poma amb salsa de vainilla

Racions: 6

Temps: 1 hora

Dificultat: Fàcil

L’applestrudle, apfelstrudle o strudel de poma és un postre típic tradicional de la cuina austríaca i del sud d’Alemanya que sempre m’ha cridat molt l’atenció, encara que no n’hagi tastat mai cap. És una de les moltes coses que tinc a la llista de pendents, però de moment, per treure’m el cuquet, hem fet un strudel de poma a casa.

La recepta de l’strudel d’avui és de Directo al Paladar i la de la salsa de Mercado Calabajío. Jo m’he decantat per fer la massa amb pasta filo, però als enllaços hi podreu trobar la recepta per elaborar-la vosaltres.

Per a la massa de strudel

  • 3 fulls rectangulars de pasta filo
  • una mica de mantega fosa
  • 1 ou batut

Per al farcit de poma

  • 2 pomes
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • 1 cullerada sopera de sucre vainillat
  • 1 culleradeta de canyella
  • 30 panses
  • 8 nous
  • 4 cullerades soperes de pa ratllat
  • 50g de mantega
  • un rajolí de rom

Per a la salsa tèbia de vainilla

  • 2 rovells d’ou
  • 300ml de llet
  • 1 culleradeta de Maizena
  • 50g de sucre
  • 2 beines de vainilla

  1. Comenceu a fer el farcit: en una paella, poseu a fondre la mantega i barregeu-la amb el pa ratllat, remenant fins que es formi una espècie de sorra de color daurat. Reserveu.
  2. Per altra banda, peleu les pomes i talleu-les en trossets. Afegiu-hi els sucres i la canyella.
  3. Poseu les panses en un got amb un rajolí de rom per tal que es vagin hidratant. Un cop ben remullades, afegiu-les a la mescla de poma. Aboqueu-hi també la meitat de pa ratllat que teniu reservat a la paella.
  4. Mentre maceren tots els ingredients, engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i prepareu els fulls de pasta filo: jo he fos una miqueta de mantega i he utilitzat tres fulls de massa tot pintant la superfície de cadascun d’ells. Col·loqueu la pasta filo sobre un full de silpat a la safata del forn.
  5. Repartiu el pa ratllat sobrant i les nous trossejades sobre els fulls de pasta filo. Poseu el farcit de poma sobre un terç de la superfície, doblegeu les vores laterals de la massa i enrotlleu amb compte començant pel costat on hi ha el farcit.
  6. Un cop enrotllat, pinteu amb un ou batut i fornegeu uns 30 minuts fins que es dauri.
  7. Mentre es cou l’strudel, prepareu la salsa de vainilla: poseu a escalfar la llet amb les beines de vainilla sense que arribi a bullir. Aparteu del foc i espereu que es refredi.
  8. En un altre bol, remeneu enèrgicament el sucre, els rovells i la Maizena.
  9. Aboqueu-hi la llet colada sense beines i dueu a foc suau sense deixar de remenar. No deixeu que bulli, retireu del foc quan s’espesseixi una mica.
  10. Serviu l’strudel calent amb una mica de salsa tèbia de vainilla.

 

Deixa un comentari