El tiramisú són unes postres fredes típicament italianes, que antigament pocs es podien permetre, però actualment estan a l’abast de tothom i són molt ràpides i senzilles de fer, ja que no necessiten cocció.
Vet aquí la recepta de tiramisú que he fet tota la vida. Alguns hi posen licor també, però a casa ens agrada així.

Temps de preparació: 20 min + 2 h nevera

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 250g mascarpone

✓ 4 cullerades de sucre

✓ 4 ous

✓ melindros (dels durs)

✓ 1 tassa de cafè fred

✓ cacau en pols

Preparació

  1. Per començar, munteu les clares a punt de neu amb dues cullerades de sucre i reserveu.
  2. En un bol a part, bateu els rovells amb el mascarpone i les dues cullerades restants de sucre.
  3. Aneu incorporant poc a poc i remenant suaument les clares muntades a la mescla dels rovells.
  4. Per altra banda, mulleu el melindros amb el cafè. Jo aboco una mica de cafè en un plat i passo el melindro pel plat, com si estigués arrebossant.
  5. Si us ho heu de menjar al cap de poc temps de fer-lo, poseu el tiramisú en gotets individuals per tal que no se us desmunti a l’hora de servir. Si teniu temps de deixar-lo a la nevera refredant-se, podeu presentar-lo en una plàtera gran i fer porcions a la taula.
  6. Per muntar el tiramisú, primer col·loqueu una capa de melindros sucats al cafè, a sobre aboqueu-hi la meitat de crema de mascarpone i, torneu a alternar una altra capa de melindros i una de crema.
  7. Reserveu a la nevera fins al moment de servir.
  8. En el moment de servir espolvoregeu amb cacau tamisat.