Torrijas

Torrijas

Racions: 6

Temps: 30 min

Dificultat: Fàcil

No, ja sé que no és Setmana Santa, però encara que sigui un dolç típic d’aquests dies, de pa dur en tenim tot l’any. És per això que aquesta vegada m’he servit de les torrijas d’El Monstruo de las Galletas.

Ingredients

  • 1 barra de pa dur
  • 1 litre de llet sencera
  • 1 canonet de canyella
  • la pell d’una llimona
  • 100g de sucre
  • 2 ous
  • oli de girasol
  • sucre per arrebossar

  1. Comenceu fent la llet infusionada: poseu en un cassó la llet, la canyella i la pell de llimona. Deixeu que arribi a bullir, retireu del foc, traieu la canyella i la llimona i afegiu el sucre. Barregeu per a que es dissolgui el sucre.
  2. Mentre es refreda la llet, talleu la barra de pa dura a llesquetes llargues (talleu una mica en diagonal). Les llesques no les feu ni molt primes, ja que poden trencar-se; ni tampoc molt dobles, uns 2cm de gruix.
  3. Reserveu una mica de llet, i amb tota la restant, remulleu les llesques de pa. Jo les he posat en una safata amb una mica de llet i llavors n´hi he tirat una mica més per sobre. No les deixeu molta estona per evitar que s’estovin en excés.
  4. Poseu oli abundant en una paella (millor oli de girasol, ja que no dóna gust i la dolçor queda intacta). Quan l’oli estigui calent, passeu les torrijas per ou batut i fregiu-les. Quan estiguin daurades, doneu-los-hi la volta i retireu-les quan ho estiguis per ambdues cares.
  5. Passeu-les per paper absorbent de cuina per a que no quedin greixoses.
  6. Arrebosseu-les amb una mica de sucre.
  7. Col·loqueu-les en un plat i afegiu un raig de llet infusionada per sobre.

 

Deixa un comentari