Vichyssoise

Vichyssoise

Racions: 4

Temps: 40 min

Dificultat: Fàcil

La recepta d’avui és d’El Aderezo, tot i que de receptes de vichyssoise o crema de porros en poder trobar per tot arreu, ja que és una recepta molt coneguda. De fet, com molts sabreu, es tracta d’una recepta tradicional de la cuina francesa.

La Vichyssoise és una crema adient per tot l’any, encara que s’acostuma a consumir ben freda els mesos de calor, també es pot servir tèbia o calenta quan ens volem treure el fred de sobre.

Ingredients

  • 4 porros grans
  • 1 ceba tendra
  • 500ml de brou de verdures
  • 300ml de llet
  • 200ml de nata líquida
  • 1 patata gran
  • 3 cullerades de mantega
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre negre
  • pernil salat

  1. Renteu els porros. Talleu els porros i les cebes a la juliana.
  2. En una cassola poseu la mantega i una cullerada d’oli i ofegueu els porros i les cebes a foc baix fins que agafin color.
  3. Un cop daurat, aboqueu-hi el brou i deixeu coure a foc lent 20 minuts.
  4. Mentrestant, peleu la patata, trossegeu-la i poseu-la a bullir en un cassó a part. Reserveu-la quan estigui cuita.
  5. Retireu del foc, i quan la preparació estigui tèbia, incorporeu-hi la patata a trossos, la nata líquida i la llet.
  6. Bateu bé fins que quedi una crema homogènia.
  7. Salpebreu i reserveu la vichissoise a la nevera, si decidiu consumir-la freda.
  8. Podeu fer un cruixent de pernil en el moment abans de menjar-vos la crema de porro. Per a fer-lo teniu dues opcions: posant al forn els talls de pernil sobre un paper sulfuritzat o posant el pernil sobre un plat al microones. En els dos casos, el cruixent de pernil estarà llest quan s’hagi deshidratat, talleu-lo amb unes tisores i cap a la vichyssoise.

 

Deixa un comentari