Sempre m'ha agradat fer pa i masses, però potser el confinament i el fet de tenir més temps a casa anima més a amassar.

Avui us porto una recepta de baguettes que està feta amb aquest forn ceràmic per a baguettes Emile Henry, que dóna un resultat de pa espectacular. Això sí, has de fer-ne sovint per amortizar-lo, ja que el preu va en concordància amb la qualitat.

I la recepta és del mateix llibret que ve amb el forn.

Temps de preparació: 50 min + 1 h repòs

Racions: 3

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 375g de farina de força

✓ 215ml d'aigua tèbia

✓ 7g de sal

✓ 5g de llevat sec de forner

Preparació

  1. Poseu els ingredients secs en un bol i aboqueu-hi l'aigua tèbia.
  2. Podeu amassar a mà o amb el ganxo de l'amassadora entre 8 i 10 minuts.
  3. Cobriu el bol amb un drap i deixeu reposar uns 40 minuts.
  4. Passat aquest temps, treballeu la massa sobre el marbre per treure-li l'aire, dividiu en tres i formeu un cilíndre amb cada porció.
  5. Escampeu una mica de farina sobre les cavitats del forn ceràmic i col·loqueu-hi els cilíndres.
  6. Tapeu el forn amb la tapa i deixeu reposar 20 minuts més. Mentrestant, engegueu el forn a 250ºC amb calor dalt i baix.
  7. Traieu la tapa del forn ceràmic, ruixeu els pans amb unes gotes d'aigua per a que faci crostra, marqueu 3 o 4 talls cada baguette amb un ganivet esmolat i escampeu una mica més de farina per sobre, per donar-li un aire més rústic.
  8. Tapeu de nou en forn ceràmic i introduiu aquest a alçada mitja del forn ja calent.
  9. Deixeu coure 25 minuts. Llavors, traieu la tapa del forn ceràmic i deixeu els pans al forn entre 2 i 5 minuts per a que es daurin.
  10. Quan agafin color, ja els podeu treure del forn, deixar refredar i ja tindreu les baguettes llestes.