Els bretzels, que no pretzels, són d’origen alemany. La diferència més significativa és que els bretzels són llacets de pa tous, en canvi els pretzels, variant americana, són més durs i cruixents, com una galeta. Els d’avui són de pa esponjós i, com no, de Directo al Paladar.

Temps de preparació: 2 h

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 250g de farina

✓ 3g de llevat sec de forner

✓ 140ml d’aigua

✓ 5g de sal fina

✓ 12g de mantega

✓ sal gruixuda

✓ 2 cullerades de bicarbonat sòdic

Preparació

  1. Barregeu tots el ingredients excepte la sal gruixuda i el bicarbonat, jo he utilitzat el programa d’amassat de la panificadora d’uns 15 minuts, però també es pot fer a mà.
  2. Tapeu amb paper film i deixeu reposar fins que dobli el seu volum, durant una hora aproximadament.
  3. Enfarineu lleugerament la superfície de treball, dividiu la massa en sis porcions iguals i doneu-los-hi forma de bastonet d’uns 40 cm procurant deixar el centre més doble que els extrems.
  4. Aconseguiu donar-los-hi la seva forma característica entrellaçant els extrems i doblegant-los cap al centre (trobareu el pas a pas amb fotos a l’enllaç).
  5. Escalfeu el forn a 200ºC amb calor a dalt i a baix.
  6. Poseu a bullir un litre i mig d’aigua amb dues cullerades de bicarbonat.
  7. Quan bulli, submergiu-hi els brezels d’un en un durant 20 segons, retireu amb una escumadora i escorreu.
  8. Col·loqueu-los a la llauna del forn forrada amb paper sulfuritzat o una làmina de silpat i espolvoregeu-los amb sal gruixuda.
  9. Deixeu coure al fins uns 20 minuts, fins que estiguin daurats.