El cóc de iogurt de tota la vida versionat amb poma i nabius.

Aquí teniu la recepta d'un cóc esponjós més fàcil impossible i al que se li poden afegir els ingredients que més us agradin.

No cal pesar resar, a la llista d'ingredients hi posa pot enlloc de grams; es refereix a pots de iogurt.

Temps de preparació: 1 h i 20 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1 iogurt natural

✓ 3 ous

✓ 2 pots de sucre

✓ 1 pot d'oli de gira-sol

✓ 3 pots de farina

✓ 1 sobre de llevat Royal

✓ ratlladura de la pell d'una llimona

✓ 1 poma grossa

✓ uns 100g de nabius

Preparació

  1. Engegueu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  2. Buideu el pot de iogurt i reserveu l'interior. L'envàs us servirà per a les mides de tots els ingredients.
  3. Bateu els ous amb el sucre amb unes varilles.
  4. Integreu el iogurt, la ratlladura de llimona i l'oli.
  5. Tamiseu la farina i el llevat i afegiu-ho a la mescla. Barregeu només fins a integrar, no cal batre.
  6. Talleu mitja poma a làmines primes i l'altra mitja a cubs petits.
  7. Aboqueu a la massa la mitja poma a cubs i més de la meitat de gerds i mescleu una mica.
  8. Poseu la barreja al motlle prèviament greixat amb el sistema que vulgeu, jo esprai antiadherent.
  9. Decoreu per sobre amb la poma laminada i les nabius que heu reservat anteriorment.
  10. Coeu al forn durant 1 hora, punxeu per veure si és ben cuit. Jo he tapat el cóc amb paper de plata els últims 15 minuts per a que no se'm daurés més per sobre.