Aquesta recepta la fem molt sovint a casa amb la ceba i el pebrot, però amb l'extra de la llonganissa, aquesta coca sempre fa quedar bé.
► Temps de preparació: 1 hora
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la massa
✓ 500g de farina de força
✓ 10g de sal
✓ 20g de sucre
✓ 40g de mantega
✓ 330ml d'aigua tèbia
✓ 15g de llevat fresc
✓ un raig d'oli
Ingredients per al farcit
✓ 3 cebes mitjanes
✓ pebre vermell dolç o agredolç
✓ un pessic de julivert sec
✓ oli i sal
✓ pebrot vermell escalivat
✓ llonganissa
Preparació
- Per a fer la massa de la coca, si teniu amassadora, poseu-hi tots els ingredients excepte el llevat i l'aigua, que primer haureu d'esmicolar el llevat a l'aigua i dissoldre'l, després d'això, ja ho podeu afegir amb la resta d'ingredients i amassar durant uns 15 minuts.
- Mentrestant, podeu avançar dues feines. Per una banda, comenceu a coure la llonganissa, però no del tot, penseu que la posarem al forn juntament amb la coca.
- Per altre costat, talleu la ceba ben fina a la juliana i poseu-la en un bol. Afegiu el pebre vermell al gust (almenys fins que agafi coloret), un pessic de julivert sec, sal i un bon raig d'oli. Barregeu bé.
- Engegueu el forn a 230ºC.
- Un cop acabat l'amassat, traieu la massa, poseu-la sobre el marbre enfarinat i dividiu-la en dos, ja que sortiran dues coques.
- Amb l'ajuda d'un corró, estireu bé la massa de manera que ocupi tota la safata del forn forrada amb un paper sulfuritzat.
- Repartiu la meitat de la ceba, del pebrot i de la llonganissa per sobre i coeu al forn 17 minuts.
- Repetiu els últims dos passos amb l'altre meitat de massa.