Coca perfecta per esmorzar amb un cafè o amb una mica de xocolata desfeta. És una coca que tan si l’estireu molt i la feu fina, com si la deixeu més doble, us quedarà perfecta; una cruixent i l’altra, esponjosa. La recepta és de l’Exquisit.

Temps de preparació: 1 h + 3 h repòs

Racions: 6

Dificultat: Mitja

Ingredients per a dues coques

✓ 250g de farina

✓ 5g de sal

✓ 12g de sucre

✓ 5g de llevat de forner instantani

✓ 20g de mantega a temperatura ambient

✓ 1 ou

✓ mitja culleradeta d’extracte de vainilla

✓ 80 ml d’aigua

Ingredients per a l'acabat

✓ 30ml de llet

✓ 10g sucre llustre

✓ ametlles laminades o crocant d’ametlla

✓ sucre

Preparació

  1. Mescleu els ingredients secs (farina, sucre i llevat) i incorporeu-hi la mantega, l’ou, la vainilla i l’aigua.
  2. Amasseu fins a aconseguir una massa elàstica i homogènia, jo ho he fet amb un programa d’amassat de 15 minuts de la panificadora.
  3. Formeu una bola, tapeu-la amb un drap humit i deixeu reposar una hora.
  4. Dividiu la massa en dos porcions, amasseu-les i estireu-les amb un corró donant-los-hi forma ovalada.
  5. Tapeu amb paper film i deixeu reposar entre dues i tres hores per a que dupliqui el volum.
  6. Engegueu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  7. Pinteu les coques amb una barreja de llet i sucre llustre, espolvoregeu generosament amb crocant d’ametlla (ametlla a daus) i sucre.
  8. Fornegeu les coques entre 18 i 20 minuts fins que estiguin daurades.