Comencem l’any traient partit al llibre Coques, de Xavier Barriga que m’han regalat els Reis. La recepta d’avui són crocantines, unes coques molt fines ideals per menjar en qualsevol moment quan ens apreti la gana.

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 500g de farina fluixa

✓ 290ml d’aigua freda

✓ 15g d’impulsor o llevat químic

✓ la ratlladura de mitja llimona

✓ un pessic de sal

✓ oli d’oliva

✓ granet d’ametlla crua

✓ sucre

✓ anís

Preparació

  1. Barregeu la farina, l’aigua, l’impulsor, la ratlladura de llimona i la sal a mà o amb batedora elèctrica.
  2. Un cop sigui homogeni, no barregeu més ja que no s’ha de treballar gaire la massa si volem que quedi ben cruixent.
  3. Deixeu-la reposar en un bol a la nevera 30 minuts.
  4. Escalfeu el forn a 220ºC.
  5. Enfarineu el taulell i estireu-hi la massa amb l’ajuda d’un corró.
  6. Per a que quedi ben fina i perdi nervi, passeu el corró i deixeu reposar la massa 10 minuts. Feu això tantes vegades com calgui per a que us quedi ben prima.
  7. Amb un tallapastes de la mida que vulgueu, talleu discos de pasta i poseu-los a la safata del forn coberta amb paper de cocció.
  8. Pinteu els discos amb oli d’oliva, escampeu-hi una mica de sucre i granet d’ametlla per sobre (o del fruit sec que preferiu).
  9. Coeu-les uns 10 minuts al forn fins que s’hagi torrat el granet d’ametlla i la pasta hagi quedat rossa i cruixent.
  10. Traieu-les del forn i ruixeu-les immediatament amb anís, que s’evaporarà amb la calor i deixarà un gust anisat.