A l'entrada de la coca de forner, vaig prometre que penjaria la recepta de focaccia, que té la mateixa base però només canvien els passos finals.

La recepta segueix sent del forner Daniel Jordà, que durant el confinament ha anat penjant a instagram moltíssimes receptes de masses diferents.

Temps de preparació: 40 min + 1h i 30 min repòs

Racions: 6

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 500g de farina de força

✓ 40g de mantega pomada

✓ 350g d'aigua tèbia

✓ 12g de llevat fresc

✓ 10g de sal

✓ 40g d'oli d'oliva

✓ una mica més d'oli

✓ olives verdes

Preparació

  1. Mescleu en un bol tots els ingredients i deixeu reposar sobre el marbre oliós 10 minuts
  2. Estireu la massa (ha de ser elàstica), plegueu sobre ella mateixa i deixeu reposar 10 minuts més.
  3. Repetiu el plec sobre ella mateixa i torneu a deixar-la reposar 10 minuts.
  4. Prepareu una safata rectangular, empastifeu-la d'oli i poseu-hi la massa, que heu d'anar estirant tot pressionant lleugerament amb la polpa dels dits.
  5. Deixeu reposar tapada amb un drap fins que augmenti el volum. Jo a l'estiu la tinc 1 hora a temperatura ambient (encara no l'he provat de fer a l'hivern).
  6. Engegueu el forn a 250ºC amb calor dalt i baix.
  7. Pinteu la superfície amb oli ia ra podeu posar-li per sobre l'ingredients que més us agradi: ceba a la juliana, olives, tomàquets xerris... o bé deixar-la tal com està i un cop cuita tallar-la com un entrepà i farcir-la del que volgueu, la meva combinació preferida és rúcula, tomàquet, formatge i pernil salat
  8. Coeu al forn entre 10 i 15 minuts, fins que es dauri.
  9. Si aconseguiu que us en sobri d'un dia per l'altre, el dia següent la podeu passar per una paella amb unes gotetes d'oli de manera que es torri per fora i segueixi toveta de dins. No sé com m'agrada més, si acabada de fer o ben cruixent el dia següent.