Abans que la calor s’acabi, tornem amb un gaspatxo pels dies que fa mandra engegar els fogons. La recepta d’avui és del blog de la Mireia Gimeno, encara que després he fet algunes variacions.

Temps de preparació: 20 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1 remolatxa crua

✓ 4 pastanagues (si són petites 5 o 6)

✓ 3 tomàquets

✓ 1 cogombre

✓ 1 dent d’all

✓ 1 cullerada de vinagre

✓ 2 cullerades d’oli d’oliva

✓ 1 got d’aigua

✓ ½ culleradeta de sal

✓ un polsim de pebre negre

Preparació

  1. Peleu totes les verdures i trossegeu-les.
  2. Poseu-ho tot al got de la batedora i tritureu bé. Afegiu l’all, el vinagre, l’oli i el got d’aigua.
  3. Tasteu i rectifiqueu si és necessari. Si queda molt espès, aboqueu un altre got d’aigua i remeneu bé.
  4. Passeu el gaspatxo per un colador de malla fina, ja que si no queda solatge i es nota a l’hora de beure-se’l.
  5. Deixeu refredar a la nevera i consumiu-lo fresquet.