Anem a per un dolç tradicional que va molt bé amb el cafè o per gastar aquelles clares d'ou que no volem llençar.
A Maria Lunarillos teniu la recepta que he seguit jo amb fotos del pas a pas ben explicat.
► Temps de preparació: 45 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 100g de mantega a temperatura ambient
✓ 100g de sucre llustre
✓ 3 clares d'ou
✓ 100g de farina
✓ 1 culleradeta d'essència de vainilla
Preparació
- Enceneu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
- En un bol bateu força amb unes varilles la mantega i el sucre.
- Incorporeu les clares d'ou poc a poc i seguiu remenant.
- Afegiu la farina tamisada en dues vegades i integreu amb l'ajuda d'una espàtula fins que aconseguiu una massa homogènia.
- Agregueu també l'essència de vainilla i remeneu.
- Aboqueu tota la massa en una màniga pastissera amb boquilla llisa.
- Formeu sobre la safata de forn amb un paper sulfuritzat palets d'uns 5 cm deixant força espai entre els uns i els altres.
- Fornegeu entre 10 i 12 minuts, fins que es daurin.
- Deixeu refredar sobre una reixeta i serviu. Per als amants de la xocolata, podeu banyar la meitat de cada pasteta en xocolata fosa i deixar solidificar.