Anem a per un dolç tradicional que va molt bé amb el cafè o per gastar aquelles clares d'ou que no volem llençar.

A Maria Lunarillos teniu la recepta que he seguit jo amb fotos del pas a pas ben explicat.

Temps de preparació: 45 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 100g de mantega a temperatura ambient

✓ 100g de sucre llustre

✓ 3 clares d'ou

✓ 100g de farina

✓ 1 culleradeta d'essència de vainilla

Preparació

  1. Enceneu el forn a 180ºC amb calor dalt i baix.
  2. En un bol bateu força amb unes varilles la mantega i el sucre.
  3. Incorporeu les clares d'ou poc a poc i seguiu remenant.
  4. Afegiu la farina tamisada en dues vegades i integreu amb l'ajuda d'una espàtula fins que aconseguiu una massa homogènia.
  5. Agregueu també l'essència de vainilla i remeneu.
  6. Aboqueu tota la massa en una màniga pastissera amb boquilla llisa.
  7. Formeu sobre la safata de forn amb un paper sulfuritzat palets d'uns 5 cm deixant força espai entre els uns i els altres.
  8. Fornegeu entre 10 i 12 minuts, fins que es daurin.
  9. Deixeu refredar sobre una reixeta i serviu. Per als amants de la xocolata, podeu banyar la meitat de cada pasteta en xocolata fosa i deixar solidificar.