Les magdalenes sempre han estat un tema pendent per a mi, una recepta pendent més aviat. Mai m’han sortit bé: no es bufaven, quedaven seques i poc esponjoses. Però per fi amb aquesta recepta sí que són magdalenes!
N'he fet de dos classes, unes de xocolata i avellana i les atres, de poma i nous; però de fet hi podeu afegir els ingredients que més us agradin.
► Temps de preparació: 40 min
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients per a la massa
✓ 4 ous
✓ Ratlladura de mitja llimona
✓ 250ml de llet
✓ 250ml d’oli d’oliva
✓ 2 culleradetes de llevat (Royal)
✓ 300g de farina
✓ 250g de sucre
Ingredients per a les magdalenes d'avellana
✓ 150g d’avellana picada
✓ 75g de xocolata ratllada
Ingredients per a les magdalenes de nous
✓ 1 poma tallada a làmines
✓ nous partides per la meitat
Preparació
- Preescalfeu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
- En un bol, bateu els ous, afegiu la pell de llimona ratllada i la llet freda. Remeneu força.
- Per altra banda, barregeu l’oli, el sucre, el llevat i la farina. Incorporeu el contingut d’aquest bol a la mescla anterior.
- Remeneu fins aconseguir una massa fina no molt consistent.
- Separeu en dos bols la massa, abocant-ne la meitat a cadascun.
- A una d’aquestes dues meitats afegiu-hi els trossets de xocolata i avellana.
- Ompliu els motlles de paper fins a la meitat o una mica més i col·loqueu-los sobre la safata del forn.
- Afegiu una làmina de poma i mitja nou a les magdalenes sense xocolata.
- Empolvoreu amb sucre abundant cada magdalena.
- Introduïu la safata al forn.
- Als 5 minuts de cocció, engegueu el ventilador i deixeu les magdalenes 10 minuts més.
- Per comprovar si estan ben fetes, punxeu-ne una.
- Un cop ben cuites, deixeu les magdalenes un minut dins el forn apagat amb la porta oberta.