Les magdalenes sempre han estat un tema pendent per a mi, una recepta pendent més aviat. Mai m’han sortit bé: no es bufaven, quedaven seques i poc esponjoses. Però per fi amb aquesta recepta sí que són magdalenes!

N'he fet de dos classes, unes de xocolata i avellana i les atres, de poma i nous; però de fet hi podeu afegir els ingredients que més us agradin.

Temps de preparació: 40 min

Racions: 8

Dificultat: Fàcil

Ingredients per a la massa

✓ 4 ous

✓ Ratlladura de mitja llimona

✓ 250ml de llet

✓ 250ml d’oli d’oliva

✓ 2 culleradetes de llevat (Royal)

✓ 300g de farina

✓ 250g de sucre

Ingredients per a les magdalenes d'avellana

✓ 150g d’avellana picada

✓ 75g de xocolata ratllada

Ingredients per a les magdalenes de nous

✓ 1 poma tallada a làmines

✓ nous partides per la meitat

Preparació

  1. Preescalfeu el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix.
  2. En un bol, bateu els ous, afegiu la pell de llimona ratllada i la llet freda. Remeneu força.
  3. Per altra banda, barregeu l’oli, el sucre, el llevat i la farina. Incorporeu el contingut d’aquest bol a la mescla anterior.
  4. Remeneu fins aconseguir una massa fina no molt consistent.
  5. Separeu en dos bols la massa, abocant-ne la meitat a cadascun.
  6. A una d’aquestes dues meitats afegiu-hi els trossets de xocolata i avellana.
  7. Ompliu els motlles de paper fins a la meitat o una mica més i col·loqueu-los sobre la safata del forn.
  8. Afegiu una làmina de poma i mitja nou a les magdalenes sense xocolata.
  9. Empolvoreu amb sucre abundant cada magdalena.
  10. Introduïu la safata al forn.
  11. Als 5 minuts de cocció, engegueu el ventilador i deixeu les magdalenes 10 minuts més.
  12. Per comprovar si estan ben fetes, punxeu-ne una.
  13. Un cop ben cuites, deixeu les magdalenes un minut dins el forn apagat amb la porta oberta.