Ja és hora de posar-nos nadalencs! Amb les llums de Nadal i els turrons ocupant els passadissos dels supermercats, toca posar-se amb els dolços que ompliran les taules aquestes festes. Avui, uns mantecados.

Temps de preparació: 1 h i 30 min

Racions: 2 kg

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 250g de llard de porc

✓ 250ml d’oli d’oliva

✓ 170g de sucre

✓ 18g de llevat Royal (1 i 1/3 de sobre de llevat)

✓ 1/3 de got d’aiguardent o cassalla

✓ 1/3 de got de suc de taronja

✓ la ratlladura d’una llimona

✓ 1kg de farina

✓ sucre per arrebossar

Preparació

  1. Engegueu el forn a 160ºC amb calor dalt i baix.
  2. En un bol gran, barregeu el sucre amb el llard, l’oli, l’aiguardent, el suc de taronja i la ratlladura de llimona.
  3. Quan aconseguiu una massa homogènia, aneu afegint la farina i el llevat.
  4. Podeu començar remenant amb l’ajuda d’una espàtula, però haureu d’acabar amassant amb les mans.
  5. Un cop ben integrada la farina, estireu la massa sobre el marbre amb l’ajuda d’un corró.
  6. Amb un tallapastes doneu-los-hi la forma que més us agradi i col·loqueu els mantecados sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat o un full de silpat.
  7. Coeu al forn durant uns 10 minuts, traieu-los quan veieu que es comencen a daurar.
  8. Ben calents encara, arrebosseu-los de sucre.
  9. Deixeu refredar i ja estaran llestos per menjar.