Ja és hora de posar-nos nadalencs! Amb les llums de Nadal i els turrons ocupant els passadissos dels supermercats, toca posar-se amb els dolços que ompliran les taules aquestes festes. Avui, uns mantecados.
► Temps de preparació: 1 h i 30 min
❖ Racions: 2 kg
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 250g de llard de porc
✓ 250ml d’oli d’oliva
✓ 170g de sucre
✓ 18g de llevat Royal (1 i 1/3 de sobre de llevat)
✓ 1/3 de got d’aiguardent o cassalla
✓ 1/3 de got de suc de taronja
✓ la ratlladura d’una llimona
✓ 1kg de farina
✓ sucre per arrebossar
Preparació
- Engegueu el forn a 160ºC amb calor dalt i baix.
- En un bol gran, barregeu el sucre amb el llard, l’oli, l’aiguardent, el suc de taronja i la ratlladura de llimona.
- Quan aconseguiu una massa homogènia, aneu afegint la farina i el llevat.
- Podeu començar remenant amb l’ajuda d’una espàtula, però haureu d’acabar amassant amb les mans.
- Un cop ben integrada la farina, estireu la massa sobre el marbre amb l’ajuda d’un corró.
- Amb un tallapastes doneu-los-hi la forma que més us agradi i col·loqueu els mantecados sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat o un full de silpat.
- Coeu al forn durant uns 10 minuts, traieu-los quan veieu que es comencen a daurar.
- Ben calents encara, arrebosseu-los de sucre.
- Deixeu refredar i ja estaran llestos per menjar.