Si aconseguiu xufes, res millor que preparar orxata casolana, sobretot quan apreta la calor.
Necessitareu un drap de cotó especial per cuinarper a filtrar bé el suc de xufa sense que ens quedin brosses.
► Temps de preparació: 30 min + 12 h repòs
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 250g xufa
✓ 1 litre d'aigua filtrada o d'ampolla
✓ la pell de mitja llimona
✓ un polsim de canyella
✓ 45g de sucre llustre
Preparació
- La nit anterior renteu bé les xufes sota l'aixeta i deixeu-les en remull enun bol tapat a la nevera com a mínim 12 hores.
- Passat aquest temps, torneu a rentar les xufes i escórreu-les.
- Poseu-les al got triturador juntament amb mig litre d'aigua (que no sigui de l'aixeta), la pell d'una llimona i el polsim de canyella.
- Tritureu fins que quedi una pasta.
- Coloqueu el drap de cotó sobre un colador damunt d'un bol i aboqueu tota la pasta.
- Amb les mans, aneu escorrent bé el drap per a que surti tot el líquid.
- Quan cregueu que no podeu escórrer més, obriu el drap amb compte i aboqueu el mig litre d'aigua restant i torneu a escórrer.
- Tota la pasta de xufa del drap no la llenceu, busqueu alguna recepta d'aprofitament, ja que es pot fer servir de farina en moltes receptes.
- Afegiu el sucre al bol, remeneu i passeu-ho a una ampolla.
- Reserveu a la nevera i consumiu ben fresca un dia de calor.