Sincerament, no faig pasta tantes vegades com m'agradaria perquè és laboriosa, tot i que gens difícil. Quan ens mengem la pasta que fem a casa però, m'arrepenteixo de no fer-ne més sovint, ja que realment val la pena i es nota la diferència amb la pasta fresca que podem comprar al supermercat. Així que, recomanable al 100% fer pasta a casa.

La recepta de la pasta és del llibret que ve amb l'accessori de la KitchenAid, que és el que he utilitzat per estirar la massa.

Temps de preparació: 2 h

Racions: 8

Dificultat: Mitja

Ingredients per a la pasta

✓ 440g de farina

✓ 15ml d'aigua (1 cullerada)

✓ 4 ous grans (205 ml)

✓ 1/2 culleradeta de sal (2ml)

Ingredients pel farcit

✓ 300g d'espinacs

✓ 250g de ricotta

✓ 1 ou

✓ sal i pebre

✓ un polsim de nou moscada

✓ oli

✓ parmesà

✓ nous trossejades

Preparació

  1. Per fer la pasta, poseu els ous, l'aigua, la farina i la sal al bol i utilitzeu el batedor pla a velocitat 2 durant 30 segons.
  2. Canvieu el batedor pla pel ganxo i amasseu a velocitat 2 durant 2 minuts.
  3. Traieu la massa del bol, amasseu a mà 1 minut i deixeu reposar 20 minuts dins el bol tapat amb un drap.
  4. Mentrestant, prepareu el farcit: poseu en un bol els espinacs escaldats ben escorreguts, la ricotta, l'ou, sal i pebre. Passeu un moment pel túrmix per fer més uniforme i reserveu.
  5. Dividiu la massa en 4 trossos, aplaneu cada tros i passeu-los per l'accessori d'estirar pasta de la següent manera: amb la posició 1, poseu velocitat 2 i introduïu un tros aplanat de massa, doblegueu la massa per la meitat i torneu a fer-la lliscar pel corró. Repetiu el procés de doblegat fins que la massa esigui suau. Empolvoreu lleugerament la pasta per a que no s'enganxi. Poseu el botó d'ajust a la posició 2 i passeu de nou la pasta per la màquina i així successivament fins arribar a la posició número 5.
  6. Col·loqueu les làmines sobre el marbre enfarinat, poseu porcions del farcit d'espinacs amb l'ajuda d'una cullereta, tapeu amb una altra làmina de pasta, selleu bé amb els dits i talleu amb un talla pastes (jo, amb un de fer galetes).
  7. La pasta que no utilitzeu just al moment deixeu-la assecar 1 hora i congeleu.
  8. Bulliu la pasta en abundant aigua amb sal durant 6 minuts si és fresca o 7 si l'heu deixat assecar i l'heu congelat.
  9. Passat el temps de cocció, escorreu la pasta amb compte i serviu amb parmesà, nous trossejades i un bon raig d'oli.