La recepta d'avui és la pizza per excel·lència d'aquesta temporada. Provant diferents combinacions d'ingredients, per nosaltres aquesta és la millor i ha arribat per quedar-se.

D'aquestes quantitats en surten 2 pizzes de massa fina. Espero que us agradi.

Temps de preparació: 1 h

Racions: 2

Dificultat: Fàcil

Ingredients massa de pizza

✓ 350g de farina de força

✓ 200ml d'aigua tèbia

✓ 1 culleradeta de sucre

✓ 1 culleradeta de sal

✓ 1 sobre de llevat sec de forner

✓ un raig d'oli

Ingredients farcit de la pizza

✓ un grapat de trompetes

✓ 1/2 ceba grossa (o 1 de petita)

✓ mozzarella ratllada

✓ gorgonzola

✓ un grapat de nous

✓ pebre negre

✓ sal

✓ sucre morè

✓ vinagre balsàmic

Preparació

  1. Poseu els ingredients sòlids en un bol.
  2. Per altra banda, dissoleu el llevat en un got amb l'aigua tèbia i afegiu al bol.
  3. Amasseu a màquina o a mà uns 15 minuts.
  4. Deixeu reposar la massa tapada un mínim de 15 minuts (jo deixo reposar aquesta massa en funció de la pressa).
  5. Mentrestant, prepareu la ceba caramel·litzada: talleu la ceba a la juliana (feu tires ben primetes). En un cassó poseu un raig d'oli i confiteu la ceba, quan estigui ben tova, tireu-hi un polsim de sal i una culleradeta de sucre morè, deixeu una minuts més i al final aboqueu-hi també un raig de vinagre balsàmic. Agafarà un color marronós daurat. Reserveu.
  6. Enceneu el forn a 230ºC.
  7. Passat el temps de repòs, enfarineu una mica en marbre, dividiu la massa en dos porcions, ja que us sortiran dos pizzes de base fina. Estireu-les ben primes amb l'ajuda d'un corró i poseu cada base sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat.
  8. Per sobre aneu posant els ingredients al vostre gust. A casa primer posem la mozzarella ratllada i pebre negre, i després per sobre ben escampat les trompetes, el gorgonzola esmicolat, la ceba caramel·litzada i les nous.
  9. Coeu al forn ben calent. Si la base és ben fina, estarà llesta en menys de 10 minuts.