Sempre he volgut fer un pollastre sencer al forn i fins ara no m'hi havia atrevit, però és super fàcil, queda un pollastre molt tendre i sobres per tenir dinars solucionats.

He seguit una recepta de l'infalible blog Directo al Paladar, del que m'ha costat triar quina fer, ja que n'hi ha moltíssimes.

Jo he fet una mica la meva versió i no tinc cassola de fang, he fet servir la cocotte al forn i el resultat val molt la pena.

Temps de preparació: 1 hora i 45 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 1 pollastre d'1,5kg

✓ 1 poma

✓ 1 llimona

✓ 3 patates grosses

✓ 250ml de brou de pollastre

✓ 100ml de conyac

✓ farigola

✓ romaní

✓ llard de porc

Preparació

  1. Engegueu el forn a 200ºC amb calor dalt i baix.
  2. Amb compte, aneu separant la pell i la carn del pollastre per posar-hi la farigola.
  3. Peleu, trossegeu la poma i poseu-la a l'interior juntament amb una bona branca de romaní i mitja llimona, que farà de tap perquè no surti el farcit.
  4. Amb les untades de llard, fregueu la pell del pollastre com si li fessiu un massatge.
  5. Peleu les patates i talleu-les tot esquinçant-les en trossos irregulars.
  6. Poseu les patates a la cassola com a llit, coloqueu el pollastre amb el pit cap a sota, afegiu el caldo i el conyac i coeu 45 minuts al forn.
  7. Passada aquesta estona, gireu el pollastre amb el pit cap amunt, regueu-lo amb l'ajuda d'un cullerot del mateix suc i deixeu coure uns altres 45 minuts.
  8. Si el pollastre és de quilo i mig, amb aquesta estona n'hi haurà prou, sinó caldrà deixar-lo més estona al forn.
  9. Talleu el pollastre i serviu amb les patates i el suc, segur que hi sucareu pa.