Vet aquí una recepta de la família perfecta pels dies freds i pels que la recolecta de bolets ha estat bona.
Podeu fer-la fora de temporada si seguiu els dos primers passos de la recepta i congeleu els fredolics i l'aigua que deixen anar, cadascú pel seu cantó.
► Temps de preparació: 1 h
❖ Racions: 4
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 1 bon grapat de fredolics
✓ 1 ceba petita
✓ 1 dent d'all
✓ 2 cullerades de salsa de tomàquet
✓ picada d'all i julivert
✓ 1 barra de pa
✓ aigua o brou
Preparació
- Netegeu els fredolics i els poseu a una paella fins que deixin anar tota l'aigua.
- Reserveu els fredolics per un costat i l'aigua per un altre banda.
- A la mateixa paella, sofregiu la ceba fins que sigui ben toveta.
- Afegiu-hi l'all pelat i trinxat i els fredolics (reserveu algun fredolic per decorar damunt de la sopa).
- Talleu una barra de pa en llesques molt primes, pseu sobre la reixeta del forn i torreu al forn a uns 200ºC vigilant molt de no passar-se de torrat.
- Poseu la majoria de llesques de pa als bols on servireu la sopa, reserveu-ne algina per posar sobre la sopa.
- Coeu al foc uns 15 minuts vigilant d'afegir aigua si us queda sec. Els últims 5 minuts afegiu l'aigua reservada que han deixat anar els bolets colada. Si veieu que falta líquid, podeu afegir-hi més aigua o brou que tingueu.
- Incorporeu 2 cullerades de salsa de tomàquet.
- Passe-ho tot pel túrmix, coleu per a que quedi la sopa més fina i serviu als bols on hi teniu el pa.
- A sobre, poseu-hi els fredolics i les llesquetes de pa reservats i una mica de picada d'all i julivert.