Per mi la pasta amb gust de mar és molt bona i diferent de l'habitual. Aquí us deixo la mostra de la recepta que fem a casa.

Jo he comprat els espaguetis negres, però els podeu tenyir bullint-los amb tinta de calamar.

Temps de preparació: 30 min

Racions: 4

Dificultat: Fàcil

Ingredients

✓ 300g d'espaguetis negres

✓ 2 alls

✓ 1 sípia grossa

✓ 16 gambes

✓ julivert

✓ sal

✓ oli d'oliva

Preparació

  1. Per una banda, poseu una olla amb aigua i una fulla de llorer al foc. Bulliu-hi la pasta l'estona indicada pel fabricant.
  2. Mentrestant, en un cassó confiteu a foc baix els caps de les gambes i els alls en dos dits d'oli. Un cop els alls estiguin ben daurats pero no torrats, colarem l'oli que aprofitarem per un colador ben finet, tot aixafant els caps de les gambes per extreure-hi tot el gust.
  3. Per altre costat, escalfeu una planxa i passeu-hi la sípia a trossets i les gambes pelades vigilant de no coure-les de més.
  4. Talleu fulles de julivert ben finetes.
  5. Quan la pasta estigui al punt, coleu-la i emplateu-la. Per sobre poseu els trossets de sípia i les gambes.
  6. Afegiu-hi el julivert i un bon raig d'oli reservat dels caps de les gambes i serviu.