Aquí va la recepta d'uns tacos.

Verureu que hi ha la preparació de la massa, del pulled pork i de la salsa. No és gens difícil però la preparació de la carn requereix el seu temps, tot i que val la pena perquè en surten moltes racions. Jo la congelo en paquetets i el dia que vull fer aquesta recepta, només em cal fer la resta i m'implica poc temps. La recepta del pulled pork està basada en la del blog de Recetas de escándalo.

La recepta de les tortitas és de lawebcinera, compte d'instagram d'on no és ni la primera ni l'última recepta que faig. Jo n'he fet el doble, me n'han sortit 8.

Per desconeixement, sempre m'he fet un embolic entre tacos, burritos, fajitas, enchiladas, nachos i quesadillas. Cal posar-hi remei, i fer més plats d'aquests. Si no m'equivoco, el que tenen en comú és que totes aquestes receptes porten la tortita de blat i es diferencien en el farcit i la presentació de la tortita. Els tacos es serveixen doblegats per la meitat farcits de carn o guisats; els burritos s'enrotllen i porten frijoles amb formatge o xilis; les fajitas se serveixen per separat la tortilla i la carn i verdures a tires, i cadascú s'ho farceix com vol; les enchiladas són lestortitas banyades de salsa de xilis i farcides d'un guisat; els nachos són porcions de tortitas fregides o torrades; i les quesadillas es serveixen amb la tortita doblegada dues vegades i amb formatge fos. A part, hi ha una gran varietat de farcits i salses per acompanyar cadascuna d'aquestes receptes.

Temps de preparació: 1 h + 18 h repòs i cocció

Racions: 2

Dificultat: Mitja

Ingredients per les tortitas de blat

✓ 250g de farina

✓ 120ml d'aigua

✓ 50ml d'oli

✓ un pessic de sal

Ingredients pel pulled pork

✓ peça de porc entre 1 i 2 kg (cap de llom)

✓ comí

✓ pebre vermell dolç

✓ canyella

✓ all en pols

✓ pebre negre

✓ sal

✓ salsa Perrins

✓ 3 cullerades d'aigua

✓ 1 ceba grossa

✓ aigua o brou fins a cobrir la peça de porc

✓ salsa barbacoa (opcional)

✓ sal

✓ oli

Ingredients per a la salsa de iogurt

✓ 1 iogurt grec

✓ 1 cullerada de maionesa

✓ suc de mitja llimona

✓ sal

✓ pebre negre

✓ all en pols

✓ comí

Ingredients pel farcit

✓ cogombrets en vinagre

✓ ceba

✓ rúcula

Preparació

  1. El dia abans, marineu el porc: barregeu en un bol comí, pebre vermell, all, pebre negre, sal, salsa Perrins i les cullerades d'aigua.
  2. Pinteu la carn amb aquesta mescla pastosa, poseu-la en un recipient tancat i deixeu reposar a la nevera tota la nit o almenys 8 hores.
  3. El dia següent, poseu oli en una olla grossa i quan sigui calent, marqueu la carn de manera que tots els costats quedin sellats i daurats. Us costarà uns 5 minuts.
  4. Retireu la carn de l'olla i reserveu-la en un plat.
  5. Peleu la ceba, talleu-la a la juliana i saltegeu-la pocs minuts al mateix oli de l'olla on heu marcat el porc.
  6. Col.loqueu de nou la carn, damunt de la ceba.
  7. Cobriu amb brou o aigua (jo hi he posat 1l de brou i he acabat d'omplir amb aigua). Pugeu el foc i baixeu-lo al mínim quan comenci a bullir, deixant tapat i a foc baix entre 5 i 7 hores vigilant de tant en tant que no s'aferri (50 minuts si ho feu en olla exprés).
  8. Un cop llesta la carn, poseu-la sobre una fusta i aneu esmicolant amb l'ajuda d'una forquilla i un ganivet.
  9. Mentrestant, deixeu el brou al foc i quan hagi reduït, retireu del foc i passeu pel túrmix fins que la ceba estigui ben triturada.
  10. Barregeu aquesta salsa de brou i ceba amb la carn esmicolada. Si voleu més potencia, afegiu una mica de salsa barbacoa i remeneu (jo no n'he posat). Ja teniu la carn llesta, ara podeu consumir-ne una part i l'altra, congelar-la.
  11. Passeu a preparar les tortites barrejant la farina (blanca o integral), l'oli i l'aigua tèbia. Acabeu de pastar amb les mans i feu 8 porcions de massa d'entre 40 i 45 grams. Deixeu-les reposar 30 minuts.
  12. Estireu bé cada porció amb un corró, tot donant-li la forma rodona i fent-les ben primes.
  13. Poseu una paella al foc i, quan sigui calenta, aneu coent les tortitas d'una en una. Sabreu quan girar-la al veure que fa com unes bombolles.
  14. Per a la salsa, només cal que barregeu tots els igredients en un bol.
  15. Serviu una tortita acabada de fer amb una cullerada de salsa, el pulled pork, rúcula, ceba tallada a la juliana ben fina i cogombrets a trossos, doblegueu per la meitat i mengeu amb les mans.