Massini

Massini

Racions: 8

Temps: 1 h 30 min

Dificultat: Mitja

Ja feia temps que tenia pendent fer un massini, el que vindria a ser com un pastís de Sant Marc però amb trufa, boníssim! I a més, com que es pot servir ben fred, és perfecte per a aquesta època de l’any.

 

Pel pa de pessic

  • 6 ous
  • 120g de sucre
  • 130g de farina

Per la nata i trufa

  • 500g de nata per muntar ben freda
  • 75g de sucre llustre
  • 12g de cacau sense sucre

Per la gemma clara

  • 100g d’ous (pes sense closca)
  • 100g de sucre
  • essència de vainilla
  • sucre per cremar

 

Aquí teniu la recepta que he après en un curs de pastisseria tradicional de la Piqui Vilella.

 

  1. Prepareu un pa de pessic com aquest. Un cop fred, talleu-ne capes fines, com a mínim en necessiteu tres. Si us sobra pa de pessic per a fer el massini no crec que sigui cap problema, els retalls sempre vénen de gust per berenar.
  2. Passeu a fer la nata i la trufa: munteu la nata amb el sucre, quan ho tingueu ben muntat, dividiu-ho en dues parts iguals. A una d’aquestes parts, afegiu-hi el cacau tamisat i integreu-lo amb moviments envolvents. Reserveu les dues preparacions a la nevera i poseu-les en màniga pastissera.
  3. Prepareu la gemma clara: poseu els ous, el sucre i un rajolinet d’essència de vainilla al foc sense deixar de remenar fins que bulli, al primer bull, retireu del foc i deixeu refredar.
  4. Feu el muntatge. L’ordre de capes de baix a dalt seria: una capa de pa de pessic, una de trufa, una de pa de pessic, una de nata, una de pa de pessic i una de gemma clara. La capa de gemma clara alliseu-la bé amb una espàtula, així com les vores per tal que es vegin totes les capes.
  5. Conserveu-lo a la nevera o congelador, ja que se serveix fred.
  6. Espolvorejar amb sucre per sobre la gemma i cremar en el moment abans de menjar-ne.

 

Deixa un comentari