Avui us porto unes galetes amb un toc cítric que fa difícil menjar-se'n només una. La recepta és de Dulces bocados, tot i que la crema l'he versionat i, enlloc de ser de llimona, la meva és de llima, però hi podeu posar qualsevol altre tipus de crema que us agradi.
► Temps de preparació: 30 min + 15 min repòs
❖ Racions: 8
✪ Dificultat: Fàcil
Ingredients
✓ 125g de mantega a temperatura ambient
✓ 130g de sucre llustre
✓ 1 ou
✓ ratlladura de 2 llimes
✓ 15g de suc de llima
✓ 3g de llevat tipus Royal
✓ 280g de farina
✓ sucre llustre per decorar
Preparació
- Bateu la mantega amb el sucre fins que quedi cremosa.
- Afegiu l'ou, la ratlladura, el suc i seguiu batent. Seguidament, aboqueu el llevat i remeneu.
- Incorporeu la farina en tres tandes i remeneu fins que s'integri.
- Amb les mans lleugerament untades d'oli, agafeu porcions d'uns 20g, feu boletes i disposeu-les sobre la safata del forn amb paper sulfuritzat.
- Un cop fetes les boletes, unteu-vos el polze amb oli i enfonseu-lo al centre de cada bola.
- Deixeu reposar a la nevera 15 minuts.
- Mentrestant, engegueu el forn a 175ºC amb calor dalt i baix.
- Traieu les galetes de la nevera i ompliu els forats amb la crema de llima.
- Coeu al forn uns 12 min.
- Deixeu refredar sobre una reixeta.
- Un cop fredes, poseu sucre llustre en un colador i decoreu al gust.